torstai 21. heinäkuuta 2016

Hässäkkää


Heivaan.

Mistähän sitä alottas. Alkukesästä oli niin paljon menoa ja tekemistä kokoajan, että hyvä jos ehti pysähtyä ajattelemaan välissä ennenkuin sammahti petiin. Pitää oikein rutistaa että muistais tapahtumia parin kuukauden takaa. Onneksi on valokuvia, ilman niitä tästä ei tulis kyllä yhtään mitään.


Päästiin kuin päästiinkin sitten mätsäröimään ennen Tampere KV:ta, ja Pikku-Maikki yllätti totaalisesti kehäkäytöksellään, niin nätisti meni! Sijoitukseksi isojen pentujen punaisten neljäs, vaikka mun "isolle" pennulleni vähän naurettiinkin.


Koitti Tampere KV. Hyvin käyttäytyi, eikä ollut moksiskaan sisähallista tai sen hälinästä. 

Nakitettu valokuvaaja testaa taitojaan - hyvin sujuu!1.5.2016 Tampere KV, tuomarina Markku Mähönen
"Mittasuhteiltaan oikea, mutta saa vielä kasvaa kokoa. Samoin pään tulee vielä voimistua. Hyvä asentoiset korvat, tummat silmät. Erittäin kauniit liikkeet. Hyvä karvapeite. Erittäin miellyttävä rauhallinen käytös."
PEK1

Yamasta tuli ROP
Yaman Ricky isä oli PU2
Sitten nautittiinkin toukokuun ensimmäisellä viikolla upeista keleistä.
Toukokuussa Maikki juoksi myös ekat juoksunsa - kakara!


Nopeita päätöksiä: mätsäriin seuraavana keskiviikkona
En oo vieläkään käsittänyt miten tässä oikein näin kävi,
mutta Make ensin PUN1 ja sitten BIS1!
Jedi SIN1!
Välikevennys: akitalapset
Sitten tuli aika viettää viimeistä viikkoa Kannuksessa. Haikeaa, kamalaa, kurjaa.. Jos alkaa liikaa miettimään niin silmäthän tässä kostuu. Unohtumattomat kolme vuotta takana! Kiitos #Kennel13 ja opettajat!
Muuttoa, ressiä,  itkua, lisää muuttoa, lisää ressiä - eikös sellaisessa tilanteessa ole aika lähteä hetkeks muihin maisemiin? Todellakin. Itseäni odotti eräs tietty, pitkäaikainen unelma toteutumistaan..

Kaikin puolin upea ja unohtumaton matka. Japani täytti ja ylitti kaikki odotukset! Ei voi kuin alkaa suunnitella seuraavaa reissua. Josko sitten koiratuliaisiakin ensikerralla.. ;)

Suosittelen kyllä heittämään ajatukset etelän lomamatkalle säästämisestä (jos sellaisia on) hornaan, ja pistämään rahat ennemminkin Japaniin, jos maa yhtään kiinnostaa.

Japanista kotiuduattuani, noin 10 tuntia myöhemmin tuli lähtö Tuuriin koiranäyttelyyn. Hullujen hommaa. Mutta eikös se ole jo riittävän monta kertaa todettu, että koiraihmiset ovat hulluja? Jokatapauksessa, silmät vain seisoi päässä kehän laidalla kekkuloidessa. Tämän jälkeen vielä kyläkauppaan shoppailemaan.. Ei ihan terveen ihmisen puuhia.

12.6.2016 Alavus KR, tuomarina Partanen Katja
"8kk, hyvin kehittynyt narttupentu, joka saa vielä kasvaa kokoa. Erinom. nartun mittasuhteet. Kaunis nartun pää, erinom. korvat, itämainen ilme. Erinom. ylälinja ja häntä. Ikään sopiva raajaluuston vahvuus. Kauttaaltaan erinom. kulmautunut. Erinom. turkin laatu. Liikkuu hyvällä askelpituudella. Etuliike saa vielä vakaantua. Miellyttävä luonne."
PEK1 KP ROP-pentu


Seuraavana viikonloppuna koittikin "kotinäyttely", johon olin ilmonnut molemmat hurtat. Kyllä Kuronkin kanssa pitää päästä edes kerran vuodessä näyttäytymään kehässä. Lyhyet matkat näyttelyihin on kyllä ihan käsittämätöntä luksusta.

Kuro
19.6.2016 Sastamala, tuomarina Kärkäs Leila
"Hyvät mittasuhteet omaava uros. Hyvät, pienet korvat. Riittävä otsapenger. Kuono voisi olla vahvempi, ja silmät tummemmat. Hyvä ylälinja ja häntä. Sopivat kulmaukset, sekä runko. Erinomainen sivuliike, etuliike epävakaa. Hyvä karvanlaatu ja väri. Miellyttävä käytös."
VAL-ERI VAK1 SA PU1 ROP

Mai
19.6.2016 Sastamala, tuomarina Kärkäs Leila
"Iloinen pentu jolla erinomainen sivuliike. Kaunis, ilmeikäs pää. Hyvät, pienet korvat. Kauniit, tummat silmät. Hyvä, vahva alaleuka. Sopiva otsa. Hyvä raajarakenne ja luusto. Hyvä ylälinja ja häntä. Hyvä eturinta. Hyvä takaliike, melova edestä. Hyvä karvanlaatu. Tan merkit voisi olla kirkkaammat."
PEK1 KP ROP-pentu


Juhannuksena käytiin Maikkelin kanssa pyörähtämässä mökillä. Kyllä suuren lätäkön äärellä kelpaa jokaisen Tosisuomalaisen saunoa, vihtoa ja kastaa talviturkki (naurettavan myöhään).

Muutettiin koirien kanssa kesäkuussa Sastamalaan. Täällä nyt sitten elellään oravanpyörässä tämän vuoden loppuun, ensivuonna onkin sitten kohdattavana täysin uudenlaiset haasteet. Koirat ei oo moksiskaan, plus ne menee todella hyvin yhdessä. Mitä nyt Kuro kaipaisi isoa aidattua pihaa, missä saisi spurttailla. Mai menee näppärästi vapaanakin, tai oikeastaan missä vaan - se on uskomattoman helppo koira.. tai ainakin Kuroon verrattuna.  

Oman kodin ovella.
Remonttimiesten ääniin on saanut herätä viisi kertaa viikossa, ja melkein yhtä usein nukahtaa basson jytinään. Onneksi on kohtuullisen hyvät unenlahjat, eikä me muutenkaan häiriinnytä kovin helposti. :D 
Mulla on nyt molemmat koirat kulkenu töissä mukana. On huvittavaa, kuinka usein asiakkaat ihmettelee "kuinka rauhallisia ne on". Samanlailla minä hämmästyn joka kerta kun joku moista ihmettelee. Onko se todellakin niin epänormaalia, että koira nukkuu tai katselee hiljaa asiakkaiden ihmetellessä tiskin takaa? Sitähän tuntee eläneensä jossain kuplassa viimeiset kolme vuotta.. ;) (Kennellinjalaiset ymmärtää)  

Rotuakin kysytään niin monta kertaa viikossa, että jos saisin euron joka kerta kun joku kysyy.. tiedätte kyllä. 


Viikko sitten Heinäkuun alussa olikin kaaauan odotettu erkkari. Mää ihan tosissani odotin sitä: ensinnäkin ainutlaatuisen tuomarin takia, ja tämän johdosta seuranneen suuren osallistujamäärän vuoksi, kaikissa japsiroduissa. Mikä meinasi niin tuttuja kuin uusiakin kasvoja niin ihmisten kuin koirienkin osalta.
Aivan huippupäivä siis!

Maikki oli aloittanut erityisen tehokkaan pentukarvanpudotuksen, jonka johdosta se oli täynnä kaljuja läiskiä ja näytti aivan rotalta (tai siis näyttää edelleen). Asennoiduin ihan siihen että keltanen vilahtaa meille ja that's it, korkeintaan EH, keskitytään siis täysillä nauttimaan kehän katselusta ja koirajuttujen höppöttämisestä.

3.7.2016 Nastola ER, tuomarina Britt Nyberg
"Excellent bitch of small size. Lovely type and good propotions. Stands well on all four legs. Very feminine head. Sweet expression. Excellent tail. Correct angulation, bone. Good feet. Moves freely from all sides."
JUN-ERI JUK1 SA PN1 SERT VSP

Jaa, no.. Ei sitten. Kyllä tämä kelpaa meille vallan mainiosti. Pieni, musta rääpäle päätti sitten repästä ja poimi ekan sertinsä tuliaisiks kotiin. Ei huano! Minen kyllä vieläkään usko, että tuo on jo junnuikänen..


Niinkuin on varmasti arvosteluista (ja ehkä kuvistakin) käynyt ilmi, Mai on pieni. Se huitelee nyt siinä 42cm paikkeilla, enkä oo kovin vakuuttunut, että korkeutta tulis enää lisää, edes sitä toivottavaa kolmea senttiä. Mutta eipä tässä harmittelu auta. Kaunis koira tytöstä kyllä tulee kunhan tää rottavaihe jää taakse, sen mää tiedän. 

Kuvia Erikoisnäyttelystä löytyy täältä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti