torstai 31. joulukuuta 2015

Mai

Heipsan!

Pieni ilo, nimeltänsä Mai - alias Maikki, Maikkeli, Mopsi, Pieni Mai.. Laulava Lintukoira Kumikatsu Kyuden Kitsune. Saapui vajaa kuukausi sitten piristämään vähälumista talvea. Mai on tuore Ranskantuonti, rodultansa hokkaido, ja asustelee niin mun kuin Noorankin luona.

Pieni, reipas, ystävällinen, kiltti, rohkea.. Ei sen paremmin tätä pikku turjaketta voi juuri kuvailla. Mun sydän on ihan myyty. 


Mai on lopputulos yhdistelmästä, josta olen miettinyt pentua siitä asti, kun brindle emä Chiko tuotiin muutama vuosi sitten Eurooppaan. Isään, vaaleaan Satsukiin ehdinkin ihastua jo paljon aiemmin. Ei siis ole kuin suuri ilo ja kunnia olla osa tämän pikkuhokan elämää!Tarkkasilmäiset ovat saattaneetkin jo huomata, ettei Mai ole perinteinen black and tan, vaan tan -merkit ovat heikohkot, ja niissä näkyy mustia raitoja. Jep. Maikkeli on siis ennemminkin black and tan brindle, vaikkei sellaista värinimitystä ainakaan Suomessa juuri käytetä.
Joillakin black and tan brindle värisillä hokkaidoilla raitoja on niin paljon, että ne peittävät tan -merkit näkyvistä kokonaan. Tällöin puhutaan usein mustasta hokkaidosta.
Hyvää Uuden Vuoden odotusta ja -aikaa kaikille lukijoille!

Tarinoidaan sitten ensivuonna enemmän :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti