perjantai 24. huhtikuuta 2015

Aika kiitää

Päiviä!

Muutama päivitys takaperin ei juuri ole ollut kerrottavaa, sitten yhdellä rykäyksellä asiaa onkin jo sen verran, etten ole edes varma, muistinko nyt kertoa kaikesta mistä pitikin.
Kuro-Turre-Turri-Murre-Musti-TurMur täytti toissa lauantaina 5 vuotta!


Turku KV:ssa käytiin pyörähtämässä Riinan kanssa maaliskuun puolella. Jedi korkkasi hienosti ensimmäisen kertansa avoimessa ollen  AVO-ERI AVK3! Muutaman tunnin odottelun jälkeen koittikin sitten meidän vuoro.
28.3.2015 Turku KV, tuomarina Soile Bister
Erinomainen, kaunislinjainen, hyvärunkoinen uros. Hyvä pää ja korvat. Ilme voisi olla itämaisempi. Hyvät kulmaukset. Hieman taipuisat ranteet. Erinomainen runko ja häntä. Erinomainen karvanlaatu. Hyvä sivuliike. Edestä hieman veivaava.
VAL-ERI VAK1 SA PU1 CACIB ROP


Ruotsin matkakin on nyt kaikkina sähellyksineen kaettu. Mukana matkassa olivat Kuro, Kisu kishu, sekä akitat Masa, Pimu, Reika ja Susi. Aluksi vähän jännättiin kuinka mahdutaan kaikki yhdeksän nukkumaan pienessä laivahytissä, mutta loppujenlopuksi tilaa jäikin yllättävän paljon.
Akitat aloittivat meidän osaltamme näyttelypäivän (yhteensä 9kpl), ja kaikki porukastamme saivat upeasti ERI:n ja SA:n. Pimusta tuli paras narttu kakkonen, ja Masa oli rotunsa paras!

Masa

Susi

Kaikessa siinä sähellyksessä, koirien vaihtamisessa, kuvien ottamisessa jne. ei huomattu lainkaan kuinka aika kului: Kuron kehä meni jo! Ei muuta kuin kauheaa kyytiä hakeen koiraa autosta. Kaikki kamppeet oli tietysti sisällä hallissa, kun olin ne sinne vienyt. Kuron kehän oli siis  ulkona. Onneksi näyttelynumero oli jo valmiiksi käsivarressa, mutta esittäminen menikin sitten normi pannalla ja hihnalla.. Hups. :D
Ei siinä, juuri oli vihoviimeinen koira poistumassa kehästä kun sinne päästiin. Suostuivat ottamaan meidät vielä. Huhhuh. Esittäminen ja esiintyminen meni kyllä ihan persiilleen (kuvien perusteella näytti aivan hirvittävältä), kun kumpikaan meistä ei ollut moiseen valmistautunut.. Mutta:


4.4.2015 Ruotsin Voittaja, tuomarina Kazlauskaite Ramune
Correct size and proportions. Very good bone. Nice head. Strong muzzle. Dark eye. Good ears. Excellent topline and tail. Deep wide chest. A bit loose in elbows. Correct angulations. Free movements.
VAL-ERI VAK1 SA PU1 SERT MVA CACIB C.I.B. ROP SEV-15


!!
Superylpeä omistaja ilmoittautuu! Turriaisesta tuli Ruotsin Voittaja 2015, Ruotsin muotovalio, ja vielä samalla Kansainvälinen muotovalio!
Myönnän, etten osaa samalla tavalla arvostaa ja iloita tätä kuin joku toinen, joka on kymmeniä ja taas kymmeniä näyttelyitä käynyt hienon koiransa kanssa, mutta on esimerkiksi aina jäänyt toiseksi sille hieman ulkoisesti kauniimmalle koiralle. Olen kuitenkin ehdottoman iloinen ja ylpeä. Alkaisikohan nämä näyttelyt olemaan pikkuhiljaa tässä.. No, katsotaan.

Törmättiin  ryhmäkehiä odotellessa pitkästä aikaa kainkoira Kumaan, ja pitihän sitä yhteispotretti ottaa.
Ryhmäkehässä ei sijoituttu, mutta sen verran hienosti Kuro esiintyi, että kelpasi kyllä käydä moisessa pyörähtämässä.

Kuro - Kisu - Kuma
Joskus kuukausi sitten kyseltiin Riinan kanssa, että olisiko eräissä rally-tokokisoissa tilaa. Ei ollut, mutta varasijoille päästiin. Nyt viime lauantaina tuli täysin odottamaton sähköposti: nyt teille olisi peruutusten takia tilaa niissä huomenna pidettävissä kisoissa. Aaaijaha.
- Mennäänkö?
- Mennään vaan!

Sunnuntaiaamuna siis nenät ja kuonot kohti Seinäjokea. Aluksi olivat Riina ja Jedi, jotka saivat hyväksytyn tuloksen, joka johti luokkanousuun avoimesta voittajaan, sekä RTK2 koulutustunnukseen!
Mun ja Kuron vuoro koitti vasta parin tunnin tuskallisen odottelun jälkeen. RT liikkeitä ei oltu juuri tehty, lukuunottamatta oikealla seuraamista, mikä sekin kuuluu vasta voittajaluokan liikkeisiin, joten kaikki oli vähän hakusessa. Lisäksi hallin matto oli Kuron mielestä erityisen kiinnostava, nenä pyrki kokoajan olemaan maassa kiinni. Kaiken kukkuraksi meidän radalla oli juosten pujottelu edestakaisin, pahin painjaiseni. Kauhistuttihan siinä pirunmoisesti.Meidän vuoro vihdoin koitti, koko kisan viimeisenä.
Ensimmäinen kyltti oli istumisesta juosten kohti seuraavaa kylttiä: pujottelu edestakaisin, jossa kävi juuri niinkuin uumoilinkin: Kuro innostui juoksemisesta vähän liikaa, ja lähti edelle, minkä takia en enää voinut ohjata sitä kääntymään ensimmäiselle tötterölle fiksusti. Uusin.
Toisella yrityksellä alku lähti paremmin, mutta eikös toisella kaarteella ravi vaihtunut laukaksi, ja se juuri ohitettu tötterö alkoi äkisti kiinnostaa, jolloin törmäsin Kuroon. Juuri tästä syystä mun pitää tehdä noista tötsien kaarteista niin isoja: joko ne ovat turhan mielenkiintoisia, tai sitten niitä ei ole olemassa, ja niistä vain juostaan yli.. Nooh, jatkettiin tehtävä loppuun, mikä sujui jo paremmin kun ohjasin kaarteet kädellä (pitää pistää korvan taa). Sitten tuli vauhdinmuutos hitaaseen kävelyyn, käännös vasempaan, koira eteen - oikealta sivulle. Eteentulo oli vino, joten piste meni siitä. Samoin kontrollin puutteesta, kun koira vilkaisi muualle? Seuraava kyltti olikin.. voi Kuro. Ton tötterö -osuuden olisin vielä kestänyt, mutta.. No.. Näette videolta. *facepalm*  Eipä tuossa tilanteessa voi muuta kuin odottaa että koira on saanut hommansa hoidetuksi. Jos sen nyppäsee hihnalla lopettamaan ja jatkamaan tekemistä, niin hihnan kiristymisestä lähtee pisteitä.
..Eli rata jatkui kyltillä istu - 1 askel istu - 2 askelta istu - 3 askelta istu,. Sitten tulikin 270 astetta vasempaan, istu - maahan, liikkeestä maahan, vasen täyskäännös alias saksalainen täyskäännös, käännös vasemmalle, askel oikealle ja maaali. Noista maahanmenoista kerättiin taas miinukset kotiin, pitäis muistaa malttaa odottaa että se koira on nousemassa ylös, ennenkuin lähtee itse liikkeelle. Myöskin tuo eka kyltti on aina nuuskimisen osalta pirullinen. Juosten pujottelu otetaan tehotreeniin. ;)

Täytyy sanoa, että mietin useammin kuin kahdesti, kehtaanko julkasta tän videon, mutta pitäähän teillä jotain viihdettä olla. :') Voi hävetyksen multihuipentuma.


Kaikesta huolimatta se viimeinen hyväksytty -tulos sieltä ropsahti, joka tarkoittaa sitä, että Kuro sai RTK1 -koulutustunnuksen, sekä nousi avoimeen luokkaan! n__n


Huhhuh, tätäkin tekstiä räpelsin yli kolme viikkoa enemmän jä vähemmän menestyksekkäästi.. Mutta ei tämän kummempaaa tällä kertaa, ensi kerralla taas lisää. Toivottavasti tulee lämmin vappu! Mua odottaakin sen jälkeen sitten sikalaviikko.. Hui.


5 kommenttia:

 1. Onnea näyttelyruseteista ja siististä otsakoristeesta. :D Ansaittu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos ajattelee vuosia takaperin, niin eihän näin ois lainkaan uskonu käyvän! :)

   Poista
 2. Hello! It's good to see that you and Kuro are doing very well! :) This is "cezieg" from the Nihon Ken Forum. I now have a Black & Tan Hokkaido girl named Genko, and she will have puppies at the end of the year. I am also in the process of getting the Hokkaido Association of North America established and beginning our club breeding project.

  It would be great to keep in contact! If you have Facebook then you can add me on fb.com/cziegelheim or fb.com/HokkaidoANA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello Charles, and thank you for your comments! Let's talk more in NK forum and facebook. :)

   Poista
  2. Hi, I am the actual founder of the Hokkaido Association of North America and Charles has no affiliation with it any longer. I own Genko, and yes she was bred and had 6 puppies. Our information is available on the club blog www.hokkaidousa.wordpress.com

   You have beautiful dogs!

   Poista