torstai 9. lokakuuta 2014

RT Koe

Moikka!

Korkattiin juuri ensimmäinen rally-toko kokeemme!
Uutta temppua opettelemassa

Kerron lyhyesti vähän rally-tokosta, on kuitenkin sen verran uusi laji, ettei kaikille taida olla ihan päivänselkeää mitä siellä oikein hommataan.
Rally-tokossa on elementtejä tokosta, agilitysta ja koiratanssista. RT:ssa on rata, jossa on numerojärjestyksessä suoritettavia kylttejä, joissa on erilaisia tehtäviä (10-20kpl). Kun radan aloittaa, sinulla on valmiiksi 100 pistettä. Pisteitä vähenee sitä mukaa kun tekee virheitä. Virheitä ovat erilaiset -1, -3 ja -10 pisteen virheet, sekä suoraan hylkäävät virheet. Jotta tulos hyväksyttäisiin, sinulla on oltava suorituksesi jälkeen jäljellä vähintään 70 pistettä. Rally-tokossa erityisen tärkeätä on ennen kaikkea omistajan ja koiran iloinen yhteistyö.
Rally-tokossa on neljä luokkaa: Alokas- (ALO), Avoin- (AVO), Voittaja- (VOI) ja Mestariluokka (MES). Kun on saanut luokassaan kolme hyväksyttyä tulosta, nousee seuraavaan luokkaan. Kaikki siis aloittavat alokasluokasta.

Tässä meidän rata
Ennen omaa vuoroa jännitti aivan hulluna, mutta rataa suorittaessa piti keskittyä olennaiseen. Eniten kirveli kun suoritti jonkin tehtävän ja tajusi että "hups, nyt meni väärin" ja jälkeenpäin sai kuumeisesti miettiä, ennen tulosten julkaisuja, että riittikö ne pisteet nyt sitten hyväksytyn tuloksen saamiseen vai ei. Kuro oli kuitenkin aivan huippu, sen kanssa oli ilo tehdä! Jaksoi tehdä loppun asti, mikä oli positiivinen yllätys! Välillä kun on taipumusta mielenkiinnon kadota muualle.

(Meidän suorituksesta oli tarkoitus tulla tänne video, mutta kämppisraukka oli painanut kamerastani väärää nappia.. Joten sellaista ei ole. Ehkä ensi kisoista sitten!)

Tuomari sanoikin kaikkien suoritusten jälkeen, että taso oli todella kova ja kaikki koirat olivat taitavia: ohjaajat olivat niitä, jotka suurimmaksi osaksi tekivät virheitä. Alokasluokassa meitä oli yhteensä 20 koirakkoa.


Kannus 7.10.2014, tuomarina Tytti Lintenhofer
Alokasluokka: 79/100 pistettä, sekä tuomaripalkinto (TP) !
Tuomarin kommentit:
"Harm. 10 virheet, koska suor. oli kokonai erinomainen. Taitava koira =)"
HYVÄKSYTTY


Virheitä tuli kyltillä 3, jossa Kuro oli eteentulossa vino (-1 piste), sekä itse mokasin kun otin sen takaa sivulle, jolloin en jatkanut matkaa suoraan, vaan annoin Kuron istua välissä (-10 pistettä).
Kolmas virhe tuli kyltillä 4, jossa koko käännös meni ihan pööpöilyksi (-10 pistettä). 

Radalla saa uusia kaksi tehtävää, jolloin pisteitä lähtee vain -3/per uusiminen olettaen, että liike suoritetaan uusiessa muuten täysin oikein. Enpä tajunnut uusia, olisin saattanut saada -21 virhepisteen sijaan vain -6 pistettä. Mutta eipä voi mitään. :D Niin kauan kun tulos on hyväksytty, niin pistemäärä on mulle perjaatteessa aivan se ja sama.

Tuomari voi halutessaan jakaa jollekkin koirakolle tuomaripalkinnon, jonka jakamisen yhteydessä hän kertoo miksi antoi palkinnon. Saimme palkinnon, koska luin koiraani niin hyvin radalla. :) Hän jatkoi vielä jotain aiheeseen liittyen, mutta multa meni harmillisesti (ylionnellisuuden takia) loppupuhe täysin ohi..

Kuro taisi olla ensimmäinen japsi, joka on kisannut rally-tokossa. Suosittelen lämpimästi muitakin kokeilemaan!

Seuraavin kisoihin toivonmukaan marraskuussa!

Hieno rallykoira Ei kommentteja:

Lähetä kommentti