lauantai 23. elokuuta 2014

World Winner, koulukin alkoi

Heips,

Siinä se kesä sitten meni, nopeeasti taas ohi ihan huomaamatta. Onneksi saatiin kuitenkin nauttia aivan mahtavista keleistä!

Maailmanvoittaja tuli nähtyä ja koettua, hieno tapahtuma kaikin puolin. Itse olin suurimman osan ajasta kehän 47 laidalla keskikokoisia japseja katselemassa. Akita kehän luona ehdin ehkä 3 minuuttia olla vaihtamassa nopeat kuulumiset ja sitten tuli taas kiire muualle.

Kehä 47 aloitettiin heti hokkaidoilla, ensimmäisenä kehään tassuttelivat upea valkoinen japanintuonti Ricky perässän iloinen ja reippas Kuron ja Kiusan punainen pentu Onni. Molemmat saivat ERI:n. Ricky oli JUK1 ja sai SERTin ja Onni JUK2 ja sai VARASERTin.
Oma vuoro koitti, ja Kuro esiintyi oikein kärsivällisesti ja mallikkaasti, mistä sain olla ylpeä. Tosin ollaan taidettu tehdä liikaa seuraamista, Kuro nimittäin yritti aina juostessa ottaa kontaktia.. Hups. Kehäsihteeri vilautti punaista nauhaa ja huusi koiran saavan erinomaisen. Olin onneni kukkuloilla, olin varautunut vastaanottamaan kaikkea tahansa muuta kuin punaista. Kehäsihteeri raahasi jonkin valkoisen pahvin luoksemme (jonka tekstiä en osannut siinä tilassa lainkaan tulkita) ja ihana japanilainen tuomarimme hymyili ja osoitti minulle sormellaan ykköstä. Olin aivan pihalla että mitä Kuro nyt sitten oikein oli saanut. Tuomari Hiroshi Kamisato tuli vielä ojentamaan minulle valkoisen ruusukkeen ja kansion. Kiittelin häntä kovasti edelleen aivan pihalla. Onnistuin vielä lisäämään englanninkielisten kiitosten perään kiitoksen japaniksi, jolloin hän nauroi. Osaan vain kuvitella kuinka kaamealta se hänen korvaansa kuulosti..
Vielä oli Ursan vuoro, joka sai myös punaisen nauhan. Kehäsihteeri kutsui Rickyn, Kuron ja Ursan kehään. Taas sai olla aivan ulalla mitä me kaikki kolme siellä oikein juostiin. Valittaisiin ROP ja VSP koira. Tuomari tuntui pitkään miettivän Rickyn ja Kuron välillä, paineli usein ja tarkasti selän lapaluiden kohdalta. Kun juostiin kierros porukalla ympäri, Kuro heitti pelleilyksi. Tuntui olevan ennenkuulumatonta että Ursa naikkonen juoksi meidän takana. Tuomari ojensi punakeltaisen ruusukkeen Rickylle ja valkovihreän Ursalle. VAU! Tuomarina olisin tehnyt samoin, ja näin veikkasinkin alunperin käyvän. Supersuuret onnittelut vielä kerran Rickylle ja Idalle!


Tajusin vasta tämän jälkeen saamaani ruusuketta pyöritellessäni että Kuro oli saanut CACIBin ja hetkeä myöhemmin Noora tuli ruusukkeen ja arvostelulappusen kanssa, jonka lopussa luki World Winner. Pikkuisesta koirastani oli tullut Maailman Voittaja 2014! En oikein tiennyt olisiko pitänyt itkeä vai nauraa, joten lopputulos oli lievä šokki.

Maailman voittaja 2014, tuomarina Kamisato Hiroshi, Japani
"Breed type: very good
Quality: very good
Condition: very good
Head: very good
Neck and back: strong
Body balance: very good
Tail: very good
Movement: Very good
Coat: Very good"

World Winner
VAL-ERI VAK1 CACIB MV-14 Hokkaidot: Ricky ROP ja Ursa VSP
Ricky
Kuron&Kiusan poika Onni
Kishut: Kisu ROP ja uros Alankomaista VSP
Kisu
Shikokut: Sadako VSP & Yuu Alankomaista ROP
Kainkoirat: Nuuk ROP & Maya VSP
Suuret onnittelut kaikille tuloksiinsa tyytyväsille!

Koulu alkoi normaaleissa merkeissä. Omistaja ja koira ovat olleet treenailusta lomalla, ja sen kyllä huomaa. Olen unohtanu joitakin käskysanoja mitä olen Kurolle käyttänyt, ja koira nyt muutenvain pööpöilee.

Kippura ei saa kastua
Tässä on tullut tehtyä muutaman jäljet nyt koulun aikana, ja Kuro on tehnyt yllättävän hyvin, mistä olen erittäin positiivisesti yllättynyt. Sitä saa taas ihan erilailla itse motivaatiota tehdä tuon koiran kanssa, kun sekin haluaa ja tykkää tehdä.

Varjopuolena meillä on ollut nyt tunneilla koiran koulutusta kolmesti viikossa, 2-5 tuntia putkeen, mikä on tuolle ehdottomasti liikaa, jos kyseessä on olleet tunnit joissa koiran on oltava melkein jatkuvasti aktiivisena esim. jumppaus, tottis, toko.. Yritäppä tässä nyt sitten pitää koiran motivaatiota yllä..

Olisin pulassa jos Kurolla olisi peukalot kuten ihmisellä. Se käytti jo pentuja etutassujaan hyvin aktiivisesti, ja nykyisin se tarjoaa lähes kaikkeen etutassujaan, levittelee varpaitaan kuin sormia, avaa kaapinoven kynttä käyttämällä, hieraisee naamaansa etutassullaan, ottaa molemmilla voimakkaasti kiinni kädestä..
Kunnon ninja.

Kuro 4v 4kk
Moni tuntuu olevan huolissaan nuoren koiransa kehityksestä. Vasta 2 vuotiaiden nuorukaistenkin vaaditaan usein olevan jo täysin kehittyneitä. Ei, ei ja vielä kerran ei. Esimerkkinä hyvin hitaasti kehittyvä Kuro, joka ensimmäisessä kuvassa päälle 3 vuotta, ja jälkimmäisessä noin tasan vuotta myöhemmin. Ero on huomattava. Antakaa koirienne kasvaa rauhassa, ja muistakaa oikeanlainen ruokinta!
(p.s. Saatan kirjoittaa pienen postauksen koiran ruokinnasta kunhan kerkiän)
Uusi kämppis Awa vasemmassa laidassa
(Riinan sanoin vasemmalta oikealle: tassut, tassut, räpylät)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti