sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kannuksen Kennellinja

VAROITUS,  tämä teksti ei liity varsinaisesti millään tavoin itse blogin aiheeseen. Kannattaa skipata yli. Tosin tämän lukeminen saattaa auttaa ymmärtämään tulevaisuudessa tulevia raapustuksia paremmin.
Asioilla on tapana järjestyä, tai niin ainakin sanotaan. Itse todistin tätä vain vajaa viikko sitten, kun yhteishaun tulokset tulivat.

Siitä on vain vajaa kolme vuotta, kun sain kuulla ensimmäistä kertaa Kannuksesta. Kannuksessa on mahdollista opiskella Eläintenhoidon koulutusohjelma (Maatalousalan perustutkinto), mutta painotus on koirissa, eli kennelalan opinnoissa. Tuolloin tosin ajattelin, että en halua muuttaa opiskelemaan niin kauas kotoa.
Vuotta myöhemmin päädyin kuitenkin käymään koululla vajaa kolmen päivän tutustumisreissulla. Olin myyty. Mukaan saisi ottaa yhden koiran, jonka kanssa saisi asua koulun asuntolassa. Koululta on myös mahdollista saada myöhemmin projektikoira, jonka opiskelija kasvattaa ja kouluttaa vaaditulle tasolle. Tämän jälkeen koira sitten jatkaa noin vuoden ikäisenä ammattilaiselle koulutettavaksi. Rodusta riippuen: esim. poliisi-, tulli-, paimen- tai opaskoiraksi. Omaakin koiraa tulisi treenata, ja kokeneilta opettajilta saisi tarvittaessa apua ja vinkkejä. Myös itse koiran koulutusta sisältyy käytännön opintoihin. Pienessä kaupungissa olisi iso koirahalli, jossa on mm. agilityesteet, pelastuskoirakokeiden ketteryysesteet ja muita erilaisiin lajeihin tai koulutuksiin tarvittavia välineitä. Koululta käytäisiin myös tutustumassa erilaisiin lajeihin ja koulutuskeskuksiin. Opiskeluaikana tulisi suorittaa tietty määrä viikkoja koulun eläinhoitolassa. Myös sikala- ja navettavuoroja tulisi olemaan. Ja traktorilla ajoa. Sekä runsaasti käytännön harjoittelua kasvattajilla, eläinkaupoissa jne. Opiskelua tietenkään unohtamatta. Unelma paikka!

Peruskoulu päättyisi, ja tuli aika hakea toisen asteen koulutukseen. Laitoin Kannuksen ykkösvaihtoehdoksi, ja loput vaihtoehdot olivat paikallisia lukioita. Sain pääsykoekutsun. Kävin pääsykokeissa, ja ajattelin, että sehän meni ihan hyvin. Toivoin parasta ja pelkäsin pahinta odotellesani kuukautta myöhemmin tuloksia. Netin keskustelupalstoilla jännitettiin yhdessä puoliltaöin, keidät valittaisiin. Tulokset tulivat. Minua ei ollut valittujen listalla.

Tänä vuonna oli uusi yritys. Ja hemmetti soikoon: meikäläisen nimi oli valittujen joukossa! Sain pääsykokeista täydet pisteet, jolloin lopulliset pisteet riittivät nipin napin paikan saamiseen! Hakijoita on vuosittain yli 100, ja sisään valittuja on 16-18.
Tämä siis meinaa sitä, että minä, vannoutunut Tamperelainen, muutan Kuron kanssa syksyllä Keski-Pohjanmaalle. Elokuun puolesta välistä lähtien täällä on siis myös hieman juttua opiskelusta Kannuksessa, Kuroa ja sen treenaamista tietenkään unohtamatta! :)


Mul on kaikki mistä mä unelmoin
mul on kaikki mitä  halusin
elämä välillä vastaan kapinoi
mut mulla on kaikki hyvin tänään

!


8 kommenttia:

 1. Onnea!!! Mahtava paikka päästä opiskelee :) nyt sinulla ja kurolla on lyhyt matka meille :)toivottavasti elokuun lopulla nähdään :)

  Terkuin: Assu

  VastaaPoista
 2. Huisisti onnea, varmasti hyvä paikka siulle. Teille molemmille! :)

  VastaaPoista
 3. Onnee viel kerran ! ♥ varaudu siihen et tuun oleen sun oven takana kyllästymiseen saakka :D

  VastaaPoista
 4. Tuo on kyllä niin upea uutinen, että vielä kerran onnea! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Täällä pidetään peukut pystyssä että sääkin pääset haluamaas kouluun! (:

   Poista